Trei ani de la lansarea pe piaţă a BMW i. 100.000 de automobile BMW electrificate au ajuns pe şosele

Trei ani de la lansarea pe piaţă a BMW i. 100.000 de automobile BMW electrificate au ajuns pe şosele

Trei ani de BMW i, trei ani de inovaţie, trei ani de mobilitate globală sustenabilă.

De la lansarea sa pe piaţă în noiembrie 2013, BMW i a fost nu doar pionierul tehnologic al BMW Group, ci a simbolizat forţa inovatoare a companiei şi orientarea spre viitor prezentă în fiecare automobil ajuns pe şosea. BMW Group a livrat în întreaga lume peste 100.000 de automobile cu propulsie exclusiv electrică şi hybrid plug-in.

Doar BMW i3 a atins un nivel de peste 60.000 de unităţi livrate, ceea ce îl face să fie cel mai de succes automobil electric din segmentul compact premium. Totodată, BMW i8 ocupă primul loc în rândul automobilelor sport electrificate, cu peste 10.000 de livrări de la jumătatea anului 2014.

"BMW i rămâne vârful nostru de lance în ceea ce priveşte inovaţia şi va continua să aducă tehnologii revoluţionare pentru BMW Group. Când vine vorba de trenuri de rulare electrice, deja am transferat cu succes această tehnologie pe şosea. Următoarea evoluţie tehnologică pe care o vom aborda este condusul autonom, unde BMW iNEXT va stabili un nou reper", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, Harald Krüger.